Primark goes Amsterdam

Mijn stad, Amsterdam. Ik ben al 5 jaar trotse bewoner van een heerlijk stekje in mijn favoriete wijk de Pijp. Ik woon super centraal, dicht bij al mijn vrienden, het park zit om de hoek net als de Albert Cuyp en er zijn talloze gezellige cafés en restaurants te vinden. Om de hoek zit de van Woustraat waar ik graag mijn dag start met een heerlijke sap van Juice Brothers en als ik (weer) geen ontbijt heb bestel ik een acai bowl.

Heerlijk om over de markt te struinen, bekende gezichten te zien en verse producten te halen wat ik natuurlijk doe op de bekende Albert Cuyp markt. Als ik een keer uitpak met koken koop ik mijn vis bij mijn vaste visboer, hap ik nog een haring mee, en kom altijd met meer lekkers thuis dan op mijn lijstje genoteerd staat. Verder hebben ze hier de mooiste bloemen voor een superprijsje.

Mazzel is dat ik 5 minuten fietsen van het mooiste museum van Amsterdam woon, het Rijksmuseum. Niet alleen de schatten binnen het museum zijn mooi, ook rondom en het gebouw zelf zijn prachtig.
Fietsen door Amsterdam is iets wat ik graag doe. Zo neem ik regelmatig een andere route zodat ik onder het museum kan fietsen. Het geluid van de muzikanten die onder het museum spelen galmen in je oren en het idee dat ik onder werelds grootste schatten fiets doet mij altijd beseffen wat voor mazzel ik heb dat ik in Amsterdam woon.

Net iets buiten de Pijp wonen twee goede vrienden van mij in een typisch Amsterdams huis. Midden in het centrum, een stille straat en aan het verlengde hiervan grenst de Prinsengracht. Aan het einde van de straat zit Buffet van Odette. Zeker een van mijn lievelingsspots! Ze hebben verse producten en verrassende gerechten. Buiten kijk je uit op een rustig stukje Prinsengracht en wordt je verwarmt door de heater onder het genot van een lekkere kop thee.

Alle outfits die ik draag zijn gecombineerd met Primark items en breng hierbij dan meteen het goede nieuws: morgen is de grootse opening van de Primark flagship store in Amsterdam! Weer een nieuwe aanwinst die we in het rijtje winkels kunnen toevoegen. Dus, heb je nog kerstcadeaus nodig of een nieuwe outfit tijdens het diner of oud en nieuw? Snel naar de nieuwe Primark!

Fotografie: Aicha Abdoun

Filed under

Primark Amsterdam