Processed with VSCO with f2 preset

Barcelona

Jolielot Barcelona

Weekendje Barcelona

Nog nooit naar Barcelona geweest? Ga maar snel dan. Voor honderdtwintig (en soms zelfs minder) sta je zo met je voeten in het zand. Dat is trouwens wat een citytrip naar deze stad net wat anders maakt dan andere. Stad gecombineerd met strand en dat vinden wij Nederlanders natuurlijk prachtig aangezien we niet zoveel zonnige dagen tellen in ons koude kikkerlandje.

Dagje strand

Dus, een dagje strand moet je zeker meepakken. Wij lagen in het weekend te bakken dus het lag echt overladen vol met toeristen én locals. Hou je niet van irritante mensen die je continu spullen proberen aan te smeren? Ga dan vooral niet naar het strand of neem je oordopjes mee om het continue ” coooooold beer and water ” te doen verdoezelen. Verder moet je flink in de buidel tasten om op een bedje te liggen als je er überhaupt een hebt kunnen veroveren. Maar afijn, ik vind alles best en wil gewoon de warmte van de zon voelen. Het heeft ook zo z’n charme, zo heb ik tenminste ECHT het gevoel dat ik op vakantie ben en hoef ik niet op te staan om een drankje te halen.

Verder heb ik nog 1 zeer belangrijke tip. Ga vooral niet voetballen op het strand zonder schoenen. Zo heb ik namelijk twee tenen gebroken de laatste keer dat ik Barcelona bezocht. Voor de rest is het strand echt prima hoor.

Hotspots Barcelona

Oké, stranddag kunnen we afvinken van onze to-do lijst. Dan heb je nog 100 andere dingen die je kan doen als je in Barcelona bent zoals het bezoeken van Las Ramblas, Casa Battló, Casa Battló, Sagrada Família en de Arc de Triomf ( ja mensen, Barcelona heeft er ook een). Wij proberen deze stad eens op een andere manier te ontdekken en zoeken de wat minder doornsee hotspots op. Eten is wat we graag doen, dus als jij ook van smullen houdt moet je even opletten.

Cheri – Ik heb al snel een zwak als een restaurant mooi ingericht is en vond dit echt giga-fantastisch-helemaal-the-bomb. De prijzen vielen heel erg mee ondanks dat de uitstraling hoge verwachtingen geeft. Zelf woon ik in Amsterdam en de prijzen waren hiermee te vergelijken. Het is geen typisch Spaanse keuken maar desalniettemin wel heerlijk! De wijn smaakte goed en het personeel was erg vriendelijk.

Federal – Ontbijten of lunchen moet je bij Federal doen. Een lekker rustige plekje en nog niet extreem toeristisch. De bediening loopt wel met een zure-pruimengezicht rond maar het gaat om het eten, en dat is goed. Oja, en er is gratis wifi.

Flax & Kale – Ik ben niet zo van het hele bio en healthy gebeuren maar ik moet je nageven dat je bij Flax & Kale echt terecht kan voor een heerlijke maaltijd en de lekkerste sapjes. Dit is de healthy hotspot van Barcelona waar overheerlijke (vegan) creaties op het menu staan. Ik had de heerlijke açaibowl en de toast met avocado is echt delicious.

Makamaka – Omdat we vanmorgen zo gezond hebben gegeten is het nu tijd voor een ongezonde hap, burgers! En daarvoor moet je bij Makamaka zijn. Een plek met gezellige drukte, overheerlijke burgers en vriendelijke bediening. De frietjes met Parmezaanse kaas en knoflook zijn om je vingers erbij af te likken en laten je vergeten dat je al veel te vol zit van de burgers. Een echte hotspot, ook bij locals.

Hotel Barcelona

Ik vind het echt een toegevoegde waarde hebben om in een fijn hotel te verblijven als ik op stedentrip ben. Je bent bekaf na de hele dag te hebben gelopen en dan vind ik het gewoon heerlijk om ’s avonds terug te komen in een net, verzorgd hotel. Tijdens mijn Barcelona trip verbleef ik in het Praktik Garden Hotel, een uniek hotel wat midden in het centrum ligt. Het leuke van het Praktik is dat ze nog meer hotels hebben, ieder met een eigen thema. Zo heb je Partik Vinoteca, Praktik Ramla, Praktik Bakery en nauurlijk Praktik Garden. Allemaal in het centrum gelegen en voor ieder wat wils door de thema’s.

 

Filed under

Jolielot Barcelona